Archief

LPF: vergeet de wind, kies voor de zon

De raadsfractie van LPF Westland vindt, dat de gemeente investeringen in windenergie niet langer moet bevorderen, maar voluit op zonne-energie moet inzetten. Met dit doel voor ogen komt de LPF dinsdagavond in de gemeenteraad met een amendement bij het agendapunt 'Vaststelling van de duurzaamheidsagenda 2012-2030 Waardevol Westland'.

De LPF gebruikt de cijfers in die agenda als argument. De mogelijke energie-opbrengst van zonne-energie ligt namelijk negen maal hoger dan die van windenergie. Verder betoogt de fractie dat eerder al, bij de vaststelling van gemeentelijke- en provinciale milieuverordening, is aangegeven dat Westland zich niet leent voor grootschalige windenergie.

In dit verband wijst de fractie naar een poging tot oprichten van een windmolen, waarbij protesterende omwonenden door de Raad van State in het gelijk werden gesteld vanwege de te verwachten overlast.

De LPF wil via het amendement bereiken, dat in de tekst van de Duurzaamheidsagenda de verwijzingen naar windenergie worden verwijderd en dat met name de verwijzing naar het realiseren van drie extra windturbines op bedrijventerreinen wordt geschrapt.

Categorieen:
Westland Algemeen