Archief

Hakken in het zand tegen twee gemeentehuizen

De Westlandse VVD-fractie benadrukt vóór het raadsdebat van dinsdagavond, dat ze tegen het bouwen van het nieuwe gemeentehuis op twee locaties is. Die oplossing, voorgedragen door het college van B en W, strookt volgens de fractie niet met wat er in 2004 bij de fusie van één Westlandse gemeente was afgesproken.

Aanvankelijk stemde een meerderheid van de raad voor één gemeentehuis. "De nieuwe coalitie is zo'n rommeltje dat men het niet met elkaar eens kan worden en nu de verantwoordelijk portefeuillehouder Van der Tak met een voorstel laat komen voor huisvesting op twee locaties", zegt fractievoorzitter Bart Waasdorp.

De VVD ziet nog steeds het liefst één gemeentehuis gebouwd worden. Dit omdat dat minder zou kosten en omdat ambtenaren zo efficiënter kunnen werken, omdat ze direct met elkaar in contact staan.

Dinsdagavond zou de Westlandse gemeenteraad dan eindelijk een knoop moeten doorhakken over het 'hoofdpijndossier'. Met 28 punten op de agenda belooft het een lange vergadering te worden.

Categorieen:
Westland Algemeen