Archief

Korfbal: Maassluis verliest, Dijkvogels wint

Eerste klasse D

ODO blijft in de onderste regionen bivakkeren. In het belangrijke duel tegen Luno bleef ODO met lege handen staan. Voorafgaand van het duel had ODO vier punten en bleef de teller bij Luno staan op drie punten. In sporthal De Vaart in Linschoten verloor de Maaslandse formatie met 16-13 waardoor het gedeeld voorlaatste staat in haar klasse.

Tweede klasse G

ONDO blijft in het spoor van koploper RAPID. Beide ploegen kwamen in de zesde speelronde tot winst. In sporthal De Boei in Vinkenveen won de 's-Gravenzandse titelkandidaat met 19-15 van De Vinken. Het verschil tussen RAPID en ONDO bedraagt bijna halverwege de competitie twee punten.

Tweede klasse I

De topper tussen KCR en CKC Maassluis is een prooi geworden voor Korfbal Combinatie Ridderkerk. Hierdoor liet CKC Maassluis de kans liggen om alleen koploper te worden in haar klasse. KCR won in sporthal De Fakkel met duidelijk verschil: 17-12.

Valto wist een overwinning te behalen in sporthal Vreeloo. Mede-hekkensluiter DVS'69 uit Hendrik Ido Ambacht ging met een 13-11 nederlaag naar huis toe.

In deze klasse is een goede afscheiding tussen de bovenste ploegen en onderste ploegen. Vijf ploegen zullen gaan strijden om de bovenste plaats. De overige drie ploegen moeten proberen om het degradatiespook te ontlopen.

Derde klasse J

Dijkvogels en Olympia hebben in aanloop van de topper van volgende week geen fout gemaakt. Beide ploegen wisten voor de vijfde keer dit zaalseizoen te winnen. Olympia won met één doelpunt verschil. Dijkvogels won in sporthal Hoogvliet in Hoogvliet van Nikantes. De Maasdijkse ploeg won met drie doelpunten verschil: 13-10.