Archief

Klopjacht op woninginbrekers

In Monster en de wijde omgeving is zaterdagavond een grote klopjacht op woninginbrekers gehouden. Onder de inwoners circuleerden geruchten over twee inbraken: de eerste bij een woning aan de Rijnweg en de tweede bij een woning aan de Zeereep. Er werd één aanhouding verricht.

Aan de klopjacht werd behalve door politieagenten en -honden op straat ook deelgenomen door een helikopter; zelfs het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM Ter Heijde werd ingezet. Ook buurtpreventen en talloze burgers hielpen mee met het uitkammen van hun tuinen.

Het begon rond half tien na een inbraak op de Rijnweg. In een Burgernetbericht vroeg de politie om uit te kijken naar twee donkergetinte personen. De jacht op die mannen concentreerde zich aanvankelijk in de woonwijk Grote Geest. Al vrij snel kon een van de inbrekers worden aangehouden.

Vervolgens werd de zoekactie verplaatst naar het duingebied bij Ter Heijde, zowel in de richting van Hoek van Holland als richting Kijkduin. Zo waren er zoekteams actief op het duinfietspad tussen het Schelpenpad en Ter Heijde.

Na middernacht werd er vooral nog in de woonwijk gezocht, maar zonder resultaat.