Handbal: dames VELO winnen knap in Arnhem

Quintus heeft het jaar afgesloten met een overwinning. De Heulse dames wonnen in sportcomplex Glanerbrook in Geleen met 33-27 van promovendus V&L. Door deze zege blijft Quintus op een gedeeld vierde plaats staan met streekgenoot Hellas. Coach Curescu hoopt dat zijn ploeg in de resterende zes wedstrijden minimaal de vierde positie kan vasthouden en misschien één plaats kan stijgen. De komende drie weken kunnen de blessures helen, waardoor de ploeg in de beslissende fase van de competitie fit kan aantreden. In Glanerbrook kwam Quintus niet in de problemen tegen de promovendus. De bezoekers controleerden de wedstrijd en konden gaan rusten met een 18-16 voorsprong. Onder aanvoering van Kelly Dulfer consolideerde Quintus de voorsprong en vergrootte de marge en won met 33-27. Daisy Hage scoorde acht keer. Kelly Dulfer was 6 keer trefzeker en Kelly Vollebregt schoot 5 keer raak.

Verburch behaalde in de Jan van der Valkhal de zevende overwinning van het seizoen en blijft daardoor op een tweede plaats staan. Tevens heeft de Poeldijkse ploeg nog geen punt verspeeld in vijf thuiswedstrijden. De reserves van Hellas, die gedeeld hekkensluiter zijn, konden geen potten breken in Poeldijk. Verburch controleerde de wedstrijd vanaf het begin en kwam helemaal niet in de problemen. Zo kon de thuisploeg werken aan het zelfvertrouwen dat na de nederlaag tegen United Breda toch enigszins was aangetast. Na een ruststand van 17-9 voor Verburch eindigde het duel in een 31-18 overwinning voor de Westlandse dames. Het was voor de eerste keer dit seizoen dat Verburch meer dan 30 keer wist te scoren in een thuiswedstrijd.

Na twee nederlagen op rij wist VELO in de competitie met een opsteker het jaar af te sluiten. Na winst in de mid-weekse bekerwedstrijd tegen Verburch wist de Wateringse promovendus in sporthal Rijkerswoerd te winnen van AAC 1899. In Arnhem won VELO met 26-23. De ruststand was 16-10 in het voordeel van de Wateringse formatie. A-junior Esmee Donker liet een geode indruk achter en mocht drie treffers achter haar naam laten noteren. Door de zege bracht VELO het aantal overwinningen dit seizoen op vijf, waarvan driemaal in een uitwedstrijd. VELO staat nu vaster in de middenmoot en lijkt zich te gaan opmaken voor lijfsbehoud. Patricia Zwinkels werd topscorer met 9 doelpunten.

Quintus kon in de thuiswedstrijd tegen Kras/Volendam goed bijblijven, echter na 60 minuten handbal stond de Heulse ploeg met lege handen. In de Van der Voorthal maakten beide ploegen er een mooie wedstrijd van. De landskampioen nam een 14-12 voorsprong na rust. Beide ploegen bleven elkaar in de tweede helft weinig ontlopen. Volendam behield wel steeds een kleine voorsprong. De Heulse ploeg stond na ongeveer een kwartier spelen in het tweede bedrijf met 18-19 achter. De thuisploeg kwam zelfs even langszij (20-20), echter Volendam kon een gaatje slaan omdat de thuisploeg een aantal keren niet tot scoren kwam. Met een tussenstand van 21-25 na ruim 54 minuten spelen, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Deze marge bleef nagenoeg het restant van het duel op het scorebord staan. Volendam won uiteindelijk met 26-30. Geert Hinskens scoorde vijf keer en Roald Stuiver trof vijf keer doel.

Volgende week volgt voor Quintus de belangrijke uitwedstrijd tegen Eurotech/BEVO. Mochten de Heulse heren dit duel winnen dan lijkt plaatsing voor de kampioenspoule een kwestie van tijd.

De reserves van Quintus wonnen de uitwedstrijd bij DSS-Aristos. Na het gelijkspel in de openingswedstrijd van het seizoen won de Heulse ploeg in de Aristoshal in Amsterdam met 27-21. Voor Quintus was het de vierde zege van het seizoen. De zege was verdiend voor de bezoekers en was ook nodig om aansluiting te behouden met de staartploegen van de middenmoot. Quintus leidde na de eerste helft met 15-11. Deze marge kwam in het tweede bedrijf niet meer in gevaar. Tim Bottinga was topscorer met acht treffers.