Archief

Groep van circa 50 personen van Zandmotor gered

Een groep van circa 50 personen is vrijdagavond van de Zandmotor gehaald. De groep, bestaande uit 45 tieners en vier begeleiders, was in het donker verdwaald en raakte op een gegeven ogenblik in paniek op het einde van de landtong.

De groep, reünisten van een school uit Gorinchem, was bij Ter Heijde het strand opgegaan om naar een pannenkoekenrestaurant in Kijkduin te lopen. De wandelaars volgden de kustlijn, waardoor zij ongemerkt op de landtong van de Zandmotor verzeilden. Aan het einde daarvan voelden zij zich in het donker heel ongemakkelijk op honderden meter afstand van de duinen. Het is nog niet duidelijk of zij waren ingesloten door water of uit angst niet meer terug durfden te gaan lopen.

Kort na 20.15 uur werd alarm geslagen. Zowel de KNRM van Ter Heijde als die van Scheveningen rukte uit en ook brandweereenheden van de Regio Haaglanden gingen naar het strand bij het Schelpenpad.

Iedereen kon veilig aan vaste wal worden gebracht met behulp een speciaal kusthulpverleningsvoertuig. Er werd een inspectie gehouden om er van verzekerd te zijn, dat iedereen in veiligheid was gebracht. Vervolgens werden de ongelukkigen vervoerd naar het pannenkoekenrestaurant om alsnog aan tafel te gaan.

Categorieen:
Monster Algemeen