Archief

Bonte Haas Loop terug van weggeweest

Na een winterseizoen afwezig te zijn weggeweest, is de Bonte Haas Loop terug op de hardloopkalender. Er komen deze keer twee wedstrijden: op zondag 23 december en op zondag 13 januari, beide keren 's ochtends om 10.00 uur vanuit eetcafé De Bonte Haas aan de Dorpskade 79 te Wateringen.

Er zijn twee hardloopafstanden: 5 km (5 euro) en 10 km (7 euro). Tevens zijn er voor wandelaars en nordic walkers ook routes uitgezet van 5 km en 10 km. De gehele opbrengst gaat naar het Fonds Gehandicaptensport. Inschrijven kan via de website www.bontehaasloop.nl en ook op de dag zelf, vanaf 9.30 uur in De Bonte Haas.

De Bonte Haas Loop wordt georganiseerd door een van de hardloopgroepen van Olympus '70. De eerste editie vond plaats in november 2009. De loop was een initiatief van het RoparunTeam 137 Westland Olympus '70. De opbrengst ging vanzelfsprekend naar de Stichting Roparun. Na twee seizoenen kwam er een voorlopig einde aan de Bonte Haas Loop. Dat hing samen met het stoppen van het betrokken RoparunTeam.