Archief

Grootste jaarvangst hennep in Maassluis

De politie in Maassluis heeft woensdag een hennepkwekerij met 741 in bloei staande planten in een woning ontmanteld. Het is daarmee voor Maassluis de grootste vangst van dit jaar.

De politie kwam de kwekerij aan de Merellaan op het spoor na een tip. Bij de woning aangekomen, bleek dat er binnen op de ramen condens zat; ook was er een ventilator hoorbaar en was er door de brievenbus een sterke henneplucht te ruiken. Het pand was onbewoond. Door de plaatsing van een verlicht kerstboompje in de keuken had men geprobeerd het huis bewoond te laten lijken. Ook speelde er een radio op tijdklok.

Energieleverancier Stedin heeft vastgesteld, dat er illegaal stroom is afgetapt. Daarnaast bestond er in grote mate gevaar voor brand, waterlekkage en legionella-besmetting door niet-geaarde bedrading, lampen op dunne houten latjes en water op de grond.

De afdeling Handhaving en Toezicht van de gemeente heeft de kwekerij ontmanteld. Daarnaast wordt er een onderzoek ingesteld naar de gebruiker van het pand.

Categorieen:
Maassluis Algemeen