Archief

Centrum Kwintsheul blijft laag

Het nieuwe dorpscentrum van Kwintsheul blijft beperkt tot laagbouw. Ruim 80 procent van de bezoekers van de inloopbijeenkomst, dinsdagavond in De Kastanjehof, bleek voor een supermarkt zonder woningen erboven te zijn. Op basis hiervan wordt het centrumplan nu verder uitgewerkt.

De meer dan 200 bezoekers toonden zich ook positief over het plan van de Heulse Aanpak, het platform van Heulse verenigingen en organisaties, dat tijdens de inloopbijeenkomst toch gepresenteerd mocht worden. In dat plan wordt er op het dak van de supermarkt geparkeerd en komen er langs de Raaphorst zes woningen tegen de winkel om zo een betere aansluiting met de overige bebouwing in de straat te krijgen.

Woordvoerder Han van der Goes van de Heulse Aanpak vindt het heel positief dat de projectontwikkelaar nu met het platform wil bekijken of deze elementen kunnen worden ingepast in het laagbouwplan. Een deel van de geplande parkeerruimte langs de Kerkstraat moet worden opgeofferd aan de oprit naar het parkeerdak, maar dat wordt volgens de Heulse Aanpak meer dan goedgemaakt door het aantal parkeerplekken op het dak.

Groot voordeel is volgens Van der Goes dat er geen grond van een woningeigenaar achter het centrum hoeft te worden aangekocht. De projectontwikkelaar moet wel bekijken of een inpandige opgang naar het dak past binnen de ruimtelijke en financiële kaders. Ook zal hij moeten beslissen of de voorgestelde woningen net zo verkoopbaar zijn als de appartementen die in het oorspronkelijke plan boven de winkel zouden komen.

Van der Goes zegt te verwachten dat het gesprek tussen Heulse Aanpak en de projectontwikkelaar nog voor het einde van het jaar zal plaatsvinden.

Categorieen:
Algemeen