Archief

VDL zet drie spelers op zijspoor

Het bestuur van voetbalvereniging VDL heeft drie leden op non-actief gesteld, omdat zij zich niet hebben gedragen op het veld. Het gaat om een A1-speler, een seniorlid en een juniorlid.

De speler van de A1 zou een hevige woordenwisseling hebben gehad met een tegenstander in het veld. Toen de situatie dreigde te escaleren, hield de scheidsrechter de voetballer van VDL vast. De speler kreeg voor het voorval een schorsing van tien wedstrijden van de KNVB. "Maar wat ons betreft, hoeft hij helemaal niet meer terug te komen. In een vergadering zullen we beslissen of we hem royeren," laat een bestuurslid van VDL weten.

Een jonger lid van de vereniging werd acht duels geschorst, omdat hij een tegenstander zou hebben geslagen. Daarnaast moest ook een speler van de selectie van VDL de club verlaten, vanwege een optelsom aan ruzies met de trainer.

Het bestuur van VDL zal in samenwerking met de ledencommissie beslissen of alle schorsingen van spelers binnenkort definitief worden. "VDL heeft een streng beleid wat betreft normen en waarden. We waren de eerste vereniging in heel Zuid-Holland die in de vorm van een boekje leden verplichtte om akkoord te gaan met dit beleid. Alleen op die manier konden zij lid worden van onze vereniging," aldus één van de bestuursleden.

Categorieen:
Algemeen