Archief

Toch tol alle auto's Blankenburgtunnel

Minister Melanie Schultz van Haegen wil dat zowel personenauto's als vrachtwagens die gebruik maken van de aan te leggen Blankenburgtunnel tol gaan betalen. Deze uitspraak deed ze tijdens een commissievergadering dinsdagavond waar onder meer de Blankenburgtunnel is besproken.



In een eerdere commissievergadering zegde de minister de PVV nog toe, dat alleen vrachtwagens tol zullen betalen en personenauto's niet. "De bezuinigingen hebben ons ingehaald", zei de minister. "We kunnen het geld dus goed gebruiken." Een deel van het geld zal volgens haar gebruikt worden om de natuur te bevorderen.



Zoals in het regeerakkoord staat, zal de Blankenburgtunnel worden aangelegd tussen Vlaardingen en Maassluis ten westen van de Krabbenplas. Een Oranjetunnel, tussen Hoek van Holland en Maassluis was een tweede optie, maar de regering ziet meer profijt in de Blankenburgtunnel. Deze moet de druk op de Beneluxtunnel doen afnemen. Maassluis, Midden-Delfland en Vlaardingen zijn faliekant tegen de Blankenburgtunnel.