Archief

College kiest Sterrenbos voor natuurspeeltuin

Het college van b en w in Maassluis heeft haar voorkeur uitgesproken voor een natuurspeeltuin naast het Sterrenbos en niet in de Aalkeetpolder. In mei kwam het college ook met deze locatie, maar de gemeenteraad wilde een nieuw voorstel zien. Dit omdat er toen nog te veel obstakels waren die onderzocht moesten worden.

Uit het onderzoek komt de locatie Sterrenbos het beste uit de bus. Deze heeft een centrale ligging en is beter bereikbaar voor fietsers en auto's en met het openbaar vervoer. Daarnaast komt er binnenkort in de buurt een horecavoorziening en is de locatie beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

In tegenstelling tot de locatie Aalkeetpolder, beschikt de locatie Sterrenbos over weinig water. Om spelelementen met water toe te voegen kan er een watertafel en beekje worden aangelegd. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met het voorstel voor een natuurspeeltuin naast het Sterrenbos.

Hoewel in de Aalkeetpolder naar alle waarschijnlijkheid dus geen natuurspeeltuin komt, worden er ook voor dit gebied langzaam maar zeker plannen gemaakt. Het Recreatieschap Midden-Delfland, beheerder en deels grondeigenaar, zal het gebied echter vanwege de slechte bereikbaarheid en gebrek aan financiƫle middelen de komende vijf jaar niet ontwikkelen.

De komende tijd zal het recreatieschap nadenken over wat ze met het gebied wil. Daarbij wordt gedacht aan dagrecreatie waarbij de natuur niet verstoord raakt.