Archief

Beleid seniorenwoningen in Westland redelijk

Westland doet het zo slecht nog niet wat de bouw van seniorenwoningen betreft. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau Ipso Facto, in opdracht van ouderenbond ANBO en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Van de 122 onderzochte gemeenten, behoort Westland tot de top 25 gemeenten met het beste beleid op dat gebied.

Landelijk is er nog steeds een groot tekort aan seniorenwoningen. "De woningmarkt zit al op slot en zal zonder goede seniorenwoningen niet op gang komen", zegt Liane den Haan, directeur van ANBO.

ANBO pleit voor stimuleringsregelingen om woningen aan te laten passen voor senioren. Ook moeten gemeenten zich inspannen om meer 'levensloopbestendige' woningen te realiseren. Circa 50 procent van de totale nieuwbouw zou gericht moeten zijn op dit soort huizen.

Waddinxveen scoorde het slechtst tijdens het onderzoek, Groningen en Krimpen aan de IJssel het best. Midden-Delfland en Maassluis kwamen niet in het onderzoek voor. Rotterdam, als moederstad van Hoek van Holland, stond iets onder Westland in de lijst.