Archief

Ondernemers leggen zelf glasvezel aan

Ondernemers op het bedrijventerrein Waterweg in Maassluis, waar geen glasvezelnetwerk voor Caiway wordt aangelegd, zijn bezig met een eigen oplossing. Zij hebben contact opgenomen met KPN om op eigen kosten zo'n netwerk aan te leggen. Het college van B en W van Maassluis laat dit weten in antwoord op schriftelijke vragen van Maassluis Belang.

Caiway, of juister gezegd grootaandeelhouder CIF, is bezig met aanleg van glasvezelnetwerken in bijna de gehele regio. Met name woningen binnen de bebouwde kommen worden aangesloten op dit snellere netwerk. Het Maassluise college noemt het aansluiten van bedrijven een "andere tak van sport". Zoiets moet dan ook door de bedrijven zelf betaald worden.



"De gemeente bekijkt gezamenlijk met de bedrijven de mogelijkheden en speelt een faciliterende rol", staat te lezen in de antwoorden van het college. Dit heeft al geresulteerd in gesprekken tussen marktpartijen en de bedrijven in 'Waterweg'. Of het in aanbouw zijnde bedrijventerrein De Dijk glasvezel krijgt, is ook nog niet zeker. De gemeente is nog in overleg met een particuliere partij om de aanleg van glasvezel in de infrastructuur op te nemen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen