Handbal: heren en dames Quintus verliezen

Voor de derde keer dit seizoen verloor Quintus een treffen tegen een ploeg uit de top vier van het vorig seizoen. In de Van der Voorthal in Kwintsheul bleek Succes Schoonmaak/VOC te sterk voor de Heulse formatie. Bij Quintus ontbraken Marjolein Broch, Roos Lockhorst en Kelly Dulfer en daarnaast waren enkele speelsters niet fit. A-junior Anouk Zwinkels en Tess van Buren kwamen ondanks de matige wedstrijd goed uit de verf. De wedstrijd was niet al te best, waarin de Amsterdamse ploeg meer slimheid bleek te hebben om de winst te pakken. Na een ruststand van 8-12 in het voordeel van de Amsterdamse ploeg verloor Quintus met 20-25.

Door de tweede thuisnederlaag van het seizoen zakte Quintus naar een vijfde plaats op de ranglijst. Koplopers zijn Sercodak/Dalfsen met 22 punten uit elf wedstrijden en VOC met 20 punten uit twaalf wedstrijden. Quintus volgt op tien punten. Aanstaande dinsdag volgt een inhaalwedstrijd tegen promovendus Fiqas/Aalsmeer.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Er werd ook een statement van de handbalbond voorgedragen.

Na drie overwinningen op rij vond Quintus haar Waterloo in Geleen tegen OCI Lions. De Heulse ploeg kwam in het duel tegen de kampioenskandidaat niet in haar ritme en werd volledig overvleugeld door de Limburgse opponent mede doordat Quintus een complete off-day had. Opvallend omdat het eerste treffen tussen beide ploegen in een gelijkspel eindigde. OCI Lions domineerde vanaf het begin de wedstrijd en stond na een kwartiers pelen met 11-3 voor. De marge was na de eerste helft uitgebouwd tot 14 punten: 18-4. Na de pauze nam de thuisploeg iets gas terug waardoor Quintus iets van de achterstand kon afhalen. Na 45 minuten was de stand 24-14. In de laatste vijftien minuten bracht Quintus de marge terug tot negen doelpunten en werd de eindstand 32-23 in het voordeel van OCI Lions. Arjan Stuiver was acht keer trefzeker en Geert Hinskens trof vijf maal doel.

De Heulse ploeg staat nog steeds derde op de ranglijst nadat Kras/Volendam Quintus donderdag al passeerde na winst tegen OCI Lions. Met nog zeven speelronden te gaan zijn zeven ploegen in strijd om zes plaatsen in de kampioenspoule. Volgende week is een andere kampioensploeg de tegenstander van Quintus. Regerend landskampioen Volendam komt dan op visite in Kwintsheul.