Archief

'Burgemeester spreekt niet de waarheid'

De raadsfractie van Westland Verstandig heeft zware kritiek op de rol die burgemeester Van der Tak speelt in het proces om te komen tot een beslissing over de herhuisvesting van de gemeentelijke organisatie. Daarom zal fractievoorzitter Duijsens op 18 december met de burgemeester in debat gaan, "waarbij alle aspecten die nu onder de pet blijven, dan aan de orde komen".

Westland Verstandig stelt, dat de drang om geen gezichtsverlies te lijden, zo groot is, dat Van der Tak de financiële en overige gevolgen van nieuwbouw te rooskleurig inschat. Ook praat hij volgens de fractie onzin over de kosten van de bestaande gebouwen. "Hij gaat uit van onjuiste renovatiekosten en incorrecte exploitatielasten. Ook dat niet alle ruimte in de gemeentehuizen meer nodig is, wordt met opzet verzwegen", aldus Westland Verstandig.

Het vrijdag ingediende voorstel om "twee halve gemeentehuizen" te bouwen, wordt lachwekkend genoemd. Volgens de fractie laat de burgemeester zijn hoofd hangen voor de coalitiepartijen CDA en GBW, die het niet eens zijn. De nieuwe coalitiepartner Progressief Westland wordt verweten 180 graden van mening te zijn veranderd, omdat deze het bouwen aan de Verdilaan nu ineens niet meer 'een historische vergissing' vindt.

Westland Verstandig blijft doorgaan met het verzamelen van handtekeningen tegen het nieuwbouwplan. Er zouden inmiddels al meer dan 5.000 burgers hebben getekend. De handtekeningen zullen tijdens de raadsvergadering van 18 december op een ludieke wijze bij de burgemeester worden ingediend, zo is aangekondigd.

Categorieen:
Westland Algemeen