Archief

Nachtwinkel onmogelijk in Westland

Een ondernemer die in Westland een nachtwinkel zou willen beginnen, komt van een koude kermis thuis. Een aanvraag voor een vergunning zal steeds worden geweigerd. Dit blijkt uit de Verordening winkeltijden Westland, die de gemeenteraad binnenkort vaststelt.

Nachtwinkels zijn van 22.00 tot 06.00 uur open. In de 'oude' verordening, die eind dit jaar afloopt, staat wel een regeling voor nachtwinkels. Maar gezien de ruime openstellingsmogelijkheid van winkels overdag en 's avonds (tot 22.00 uur) en gelet op de mogelijke overlast die door nachtwinkels kan ontstaan, is het niet langer wenselijk om deze mogelijkheid te bieden, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Volgens het college van B en W heeft de Westlandse consument nog nooit laten blijken behoefte te hebben aan een nachtwinkel. Dat geldt ook voor ondernemers. Er is slechts één keer naar de mogelijkheid geïnformeerd, maar dit heeft niet geresulteerd in een concrete aanvraag.

Omdat de nieuwe verordening in principe een onbeperkte duur heeft, zal een nachtwinkel ook in de toekomst niet mogelijk zijn. Overigens zal de verordening mogelijk al volgend jaar moeten worden aangepast. Dat komt omdat een ruimere openstelling op zondag naar verwachting in de Winkeltijdenwet zal worden opgenomen en de verordening daar niet op vooruit kan lopen.

Categorieen:
Westland Algemeen