Archief

Weer juridische zeperd gemeente Westland

De gemeenteraadsfractie LPF Westland heeft, in navolging van Westland Verstandig, haar zorgen uitgesproken over de kwaliteit van de juridische afdeling van de gemeente. Aanleiding is de voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter, dat een begin oktober op non-actief gesteld afdelingshoofd direct in zijn functie moet worden herplaatst.

De LPF voert aan, dat Westland inmiddels te boek staat als juridische brekebeen als het gaat om rechtszaken. De voorzieningenrechter zou in de voorlopige uitspraak hebben bepaald, dat alle punten waarvoor het desbetreffend afdelingshoofd is weggestuurd, ten onrechte zijn gesteld. "Dat is niet een klein beetje miskleunen, maar fors. Het komt zelden tot zo'n uitspraak", aldus LPF.

De fractie veronderstelde destijds, dat het wegsturen te maken moest hebben met het dossier over de gemeentelijke herhuisvesting, maar dat werd door de gemeente direct tegengesproken. De LPF wil nu onder meer weten, of het college van B en W op de hoogte was van het voornemen van de directie omtrent deze non-actiefstelling en met name of de verantwoordelijk wethouder akkoord is gegaan met het uiteindelijke besluit.

Verder wil de fractie weten, hoe het college de "armoedige juridische beeldvorming" verklaart, die er van de gemeente Westland is. "Heeft het college voldoende zicht op de omvang en kwaliteit van de juridische afdeling en wat is bijvoorbeeld het aannamebeleid van personeel op deze belangrijke afdeling?", vraagt de LPF.

Categorieen:
Westland Algemeen