Archief

Carma vindt in Naaldwijk nieuw onderkomen

Inloophuis Carma, dat zich richt op mensen die met kanker te maken hebben, heeft in Naaldwijk een nieuw onderkomen gevonden. Hierdoor kan het opvanghuis vaker open, hoeft er niet meer op de klok te worden gekeken en kunnen gebruikte spullen gewoon blijven staan. Nu maakt Carma nog gebruik van een ruimte bij kinderopvang Simba in Monster.

Het nieuwe inloophuis bevindt zich midden in een nieuwbouwwijkje en staat al vijf jaar leeg. Met de projectontwikkelaar is een "leuke huurprijs" afgesproken voor in ieder geval de komende drie jaar. Dankzij giften van particulieren, bedrijven en organisaties, waaronder de Ride for the Roses die 10.000 euro schonk, kan er nu worden verbouwd.

Marie-José Persoon, een van de bestuursleden van Carma, is heel gelukkig met de vrijstaande voormalige tuinderswoning aan de Oranjetuin 15 in Naaldwijk. Ze ziet het al helemaal voor zich: "Een openhaard, een lange tafel, een bankstel in de hoek. Het doel is om het huiselijk en knus te maken. Het huis zelf ziet er van buitenaf al gezellig uit."

In de tuin van het nieuwe huis komen speeltoestellen en binnen komt een Wii. Op die manier wil Carma de doelgroep verbreden en ook steun bieden aan kinderen die op welke manier dan ook met kanker te maken krijgen, legt Persoon uit.

Overigens zijn de vier dames die de kar trekken op zoek naar bestuursuitbreiding. "Onze organisatie is groeiende en er is veel werk te doen. We zoeken twee mensen, het liefst twee heren, die ons kunnen helpen", zegt Persoon. Meer informatie is te vinden op www.inloophuiscarma.nl.

Categorieen:
Monster Naaldwijk Algemeen