Archief

Auteur Van Buuren bijt van zich af

Schrijver Maarten van Buuren reageert fel op de nieuwe kritiek die op zijn boek De Afrekening is geuit door een Naaldwijks schrijverscollectief. "Ik geef in mijn boek een zorgvuldige en voorzichtig geformuleerde weergave van feiten die zich tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld", aldus Van Buuren.

De in Maassluis opgegroeide auteur zegt dat hij gedurende enkele jaren bronnenonderzoek heeft gedaan. Volgens hem is de familie van verzetsman Piet Doelman in het geweer gekomen en is "op alle denkbare manieren geprobeerd om mij en mijn boek in diskrediet te brengen". Een van deze manieren was volgens hem het mobiliseren van kringen van voormalig verzet en van de schrijvers van het boek 'Naaldwijk 1940-1945'.

Van Buuren merkt nog op, dat hij het jammer heeft gevonden, dat het rumoer rond zijn boek na een half jaar luwde en dat er nauwelijks belangstelling is besteed aan de tweede "zeer uitgebreide" druk van het boek. "Jammer, omdat ik daar tientallen bladzijden extra bronnen aandraag die mijn stelling bevestigen. Ik ben blij dat de groep Naaldwijkse amateur-historici de aandacht voor deze tweede druk nieuw leven inblaast", aldus Van Buuren.