Archief

Regio voorbereid op winters weer

De gemeenten in onze regio zijn klaar voor het aankomende winterse weer, maar geven aan dat bij gladheid niet overal gestrooid kan worden. In het algemeen komt het er op neer, dat de hoofdwegen preventief in de avond worden bestrooid. Vervolgens zal in de loop van de ochtend en middag gewerkt worden aan de straten in de wijken.

De gemeenten wijzen ook op de eigen verantwoordelijkheid van de inwoners om hun eigen straatje voor de deur sneeuw- en ijsvrij te houden. Hoek van Holland stelt hiervoor gratis strooizout ter beschikking voor haar inwoners. De gemeenten Maassluis, Midden-Delfland en Westland bieden dit jaar geen gratis strooizout aan voor haar inwoners.

Met name aanstaande vrijdag lijkt het er flinke sneeuwval aan te komen. WOS- weerman Tom Bruin laat weten, dat er volgens diverse prognoses 10 tot 15 centimeter sneeuw kan vallen. Zoals het er nu naar uitziet, is de kans 90 procent dat de sneeuwbuien vrijdagochtend vlak voor de ochtendspits losbarsten, waardoor het auto-, trein- en vliegverkeer ontregeld zal worden. De hevige sneeuwval gaat gepaard met een stevige wind, waardoor het zicht op wegen vrij beperkt is. De sneeuwval zal naar verwachting de hele dag aanhouden.