Archief

Leerlingen pakken grauwe tunnel aan

Leerlingen van het Lentiz Kastanjecollege in Maassluis zijn samen met de gemeente begonnen om de voetgangerstunnel tussen de Merellaan en het Sterrenbos 'sociaal veilig' te maken. Maassluizers die een wandeling willen maken door het Sterrenbos of de Nieuwe Waterweg moeten vaak eerst door het donkere en grauwe tunneltje.

Samen met de wethouders Keijzer en Van der Wees hebben de scholieren de wanden inmiddels een frisse kleur gegeven, waarna meer aanpassingen zullen volgen.

Leerlingen van het Lentiz Kastanjecollege wezen eerder tijdens het project 'Welkom in onze wijk' deze tunnel aan als een zogeheten notspot. Het verbeterplan hadden zij al aangekaart bij de bouwmarkten Karwei en Praxis, die enthousiast op dit idee inhaakten.

Het project is uiteindelijk door de gemeente breder uitgewerkt, omdat er tegelijkertijd een subsidieaanvraag liep bij de gemeente Rotterdam. De doelstelling om de sociale onveiligheid weg te nemen en het doorzicht van de tunnel te verbeteren, sloot naadloos aan bij het idee van de jongeren. De jongeren zijn diverse keren in het stadhuis betrokken geweest bij de ontwikkeling en hebben meegedacht over de openbare verlichting, kleur, de locatie van prullenbakken en de inrichting buiten de tunnel.

Begin 2013 wordt de tunnel samen met groep leerlingen op een ludieke wijze opnieuw in gebruik genomen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen