Archief

Maassluis goed in verminderen regeldruk

De gemeente Maassluis staat in de top 10 van gemeentes in de regio Rotterdam die de regeldruk voor ondernemers verminderen. Dit blijkt uit de lijst 'Ranking The Rules' van de Kamer van Koophandel. Van de 42 beoordeelde gemeenten, staat Maassluis op de zesde plek. Nummer één werd de gemeente Dordrecht, gevolgd door Zwijndrecht en Ridderkerk.

Eerder kozen ondernemersverenigingen tien regels uit die ze graag zien verdwijnen in hun gemeente. Deze zijn elders in het land al succesvol stopgezet. De Kamer van Koophandel legde de wensenlijst voor aan de gemeente met het verzoek om ermee aan de slag te gaan. Het betreft voornamelijk relatief eenvoudige aanpassingen.

De gemeente Maassluis heeft bijvoorbeeld al een nieuw subsidiebeleid, waarin alle aanvragen digitaal ingediend kunnen worden. Daarnaast is het niet meer nodig om een vergunning aan te vragen voor lichtreclame. Ook worden er gezamenlijke horecacontroles uitgevoerd, waarbij inspectiepartijen aan elkaar rapporteren.

Een aantal van de regels uit de wenslijst zijn niet doorgevoerd. Zo is de gemeente geen voorstander van het geven van korting op aanvragen van vergunningen die digitaal worden ingediend.

Categorieen:
Maassluis Algemeen