Archief

Kater voor directeur De Naald

Nico Baars, directeur van Westlandtheater De Naald werd dinsdagmorgen wakker met een kater. De avond ervoor hakte de gemeenteraad van Westland nog geen knoop door over het al dan niet verzelfstandigen van het theater.

De raadsleden zaten met te veel vraagtekens, waardoor een besluit werd uitgesteld. "Ik had graag gezien dat er überhaupt een keuze werd gemaakt, waardoor we in ieder geval iets meer zekerheid zouden krijgen over hoe wij de toekomst tegemoet gaan treden", aldus Baars.

"We gaan kijken of we de vragen kunnen beantwoorden", vervolgt hij. "Daarna kan ik alleen maar hopen dat de raadsleden op basis van de antwoorden binnen een afzienbare tijd tot een weloverwogen keuze kunnen komen."

Kritiek van personen die meerdere keren in de gemeenteraad hebben ingesproken over dat De Naald tegenwoordig een "commerciële bioscoop" is, schudt Baars van zich af. "De bioscoop levert een positieve bijdrage aan ons resultaat, waardoor het totaal aan subsidie verminderd kan worden. Daarom is het heel goed dat De Naald een bioscoop heeft."

Categorieen:
Westland Algemeen