Archief

Nog geen besluit verzelfstandiging De Naald

De Westlandse gemeenteraad heeft nog zoveel vragen over de voorgenomen verzelfstandiging van Westlandtheater De Naald, dat maandagavond het besluit daarover is uitgesteld. Alle vragen worden in januari in een nieuwe commissieronde gebundeld en aan cultuurwethouder Weverling voorgelegd.

Hoewel een meerderheid van de raad voorstander van verzelfstandiging is, werd de tot dusver gegeven informatie nog "te vaag" gevonden om tot een besluit te komen. Het ging daarbij met name over de financiën: om welke cijfers gaat het nu precies en zorgt verzelfstandiging op den duur wel echt voor kostenbesparingen?

Bovendien stelden diverse oppositiepartijen, dat sinds de lancering van het plan tot verzelfstandiging in 2007, de tijden zijn veranderd. Daarom zetten zij vraagtekens bij het moment van verzelfstandiging. Dat kost voorlopig alleen maar geld, terwijl de gemeente in deze crisistijd juist de broekriem zou moeten aanhalen, zo redeneren zij.

Wethouder Weverling hoopt vóór komende zomer duidelijkheid te kunnen krijgen over de te varen koers. In het beste geval kan dan in het najaar worden begonnen met verzelfstandiging.

Categorieen:
Westland Algemeen