Archief

'Hele fort leeg als we weg moeten'

Stichting Fort aan den Hoek van Holland neemt haar hele collectie mee als ze begin volgend jaar daadwerkelijk weg moet uit het fort. Dat zegt de stichting in een reactie op het nieuws, dat nieuwe huurder Jurgen Beumer al een contract heeft getekend met de gemeente Rotterdam.

Voorzitter Wil Meijer hoopt dat het niet zo ver hoeft te komen. Wel is hij verbaasd dat er een contract is, omdat er nog gesprekken gaande waren met de Rotterdamse wethouder Karakus. De stichting heeft een kort geding aangespannen om tijd te winnen. De stichting zegt een jaar nodig te hebben om het fort leeg te halen, maar zou daar volgens het aflopende contract slechts tot maart de tijd voor hebben.

De nieuwe huurder is van plan om het fort om te dopen tot Fort aan Zee. Hij wil nog niets kwijt over zijn nieuwe concept. Wel laat hij doorschemeren dat het fort een trekpleister met exposities, rondleidingen, maar ook uitgebreide horecavoorzieningen moet blijven. Daarnaast moet het duurzaam energie gaan opwekken om de enorme verwarmingskosten te drukken.

Beumer zegt best met de huidige vrijwilligers door te willen gaan, maar dat er maar ruimte is voor een bedrijf. Volgens hem zien ze echter niets in zijn nieuwe concept.