Archief

Zondagvoetbal: nederlaag Verburch in topper

Hoofdklasse A

De streekderby tussen DHC en Westlandia is een prooi geworden voor Westlandia. In het middenmoot duel moesten beide ploegen winnen om aansluiting te houden met de subtop. Aan de brasserskade in Delft opende Westlandia prima. Na een kwartier spelen stond een 2-0 voorsprong op het scorebord voor de Naaldwijkers. Nog voor het sluiten van het eerste half uur was de stand teruggebracht tot een 1-2 stand. Na de pauze verdubbelde Westlandia na vier minuten de marge: 1-3. Verder dan deze score kwamen beide ploegen niet.

Tweede klasse C

Schipluiden is de laatste weken in een vrije val geraakt op de ranglijst. Na een sterke start aan de competitie leed Schipluiden op sportpark Keenenburg de derde nederlaag op rij. Uit de laatste vier duels behaalde de ploeg maar één punt. De laatste zege dateert van het laatste speelweekend in oktober. TOGB bleek met 3-0 te sterk. Schipluiden blijft in de grote middenmoot staan.

Derde klasse A

In Zoeterwoude vond Den Hoorn haar Waterloo na vier duels zonder nederlaag. SJZ was op eigen veld met 3-2 te sterk voor de koploper uit Midden-Delfland. Het was de tweede nederlaag van het seizoen en wederom in een uitwedstrijd. Den Hoorn zag naaste achtervolger Foreholte, nummer twee op de ranglijst, een gelijkspel halen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu vier punten.

Derde klasse B

Aan de Arckelweg in Poeldijk werd de topper tussen Verburch en Concordia beslist in het voordeel van de bezoekers uit Delft. Concordia schonk enkele weken geleden Verburch de eerste periodetitel door winst op de toenmalige koploper Gouda. De Delftse ploeg won dus voor de tweede keer dit seizoen van een koploper. Verburch dolf met 3-2 het onderspit tegen de bezoekers. Concordia gaat aan de leiding met één punt voorsprong op Verburch.

Karakteristieken

DHC - Westlandia 1-3 (1-2)

Nick Keijzer, Marcel de Bruijn, Steven Olsthoorn

Schipluiden - TOGB 0-3 (0-2)

SJZ - Den Hoorn 3-2 (2-0)

Dave de Bie, eigen doelpunt SJZ

Verburch - Concordia 2-3 (1-1)

Sven van der Meer, Wesley Vollebregt

UVS - Velo is afgelast