Westlandse atleten succesvol in Lisse

Bij de 25e editie van Ter Speckeloop in Lisse hebben leden van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 uitstekende prestaties geleverd.

De 10 kilometerwedstrijd leverde bij de vrouwen een overwinning op voor Marlies Jongerius. De Wateringse pupil van Carla Ophorst finishte in 38.28. Bij de mannen was 's-Gravenzander Mike Barsaiyan al eerste over de streep gekomen in 32.18. Opmerkelijk was de prestatie van Erwin Sparreboom. Met zijn tweede plaats bij de mannen 35-plus (derde overall), en een tijd van 32.58, blijkt de atleet uit Hoek van Holland in uitstekende vorm te verkeren.

Lierenaar Jan van Hoeven won de categorie mannen 45+. Hij finishte in een tijd van 35.39. Hiermee was Van Hoeven drie seconden sneller dan zijn naaste concurrent in deze klasse: Poeldijker Jan van der Meer.

De 5 kilometerwedstrijd werd bij de vrouwen gewonnen door Olympus-atlete Abigail Regan. De in Delft woonachtige studente noteerde een tijd van 17.37, waarmee zij tevens het nieuwe parcoursrecord op haar naam schreef. Monstenaar Arthur van Dijk won de wedstrijd bij de mannen 35+. De succesvolle trainer rende naar een tijd van 16.33.