Zaterdagvoetbal: Maasdijk stunt met 10 man in Rijswijk

Hoofdklasse B

Lang moest men in Maassluis wachten op de overwinning van Excelsior. In de Waterwegderby tegen Zwaluwen Vlaardingen kwamen de beslissende treffers pas in blessuretijd tot stand. Niels Vonk brak de ban in de 92ste minuut gevolgd enkele minuten later door een treffer van Vincent van den Berg. Excelsior Maassluis is de herfstkampioen van de hoofdklasse B.

Op sportpark De Hoge Bomen viel in de tweede helft veel te genieten tussen Naaldwijk en Valken'68. Na een 0-0 ruststand leek de wedstrijd een kwartier voor tijd verloren te gaan voor Naaldwijk. Valken'68 kwam 4-1 voor. In de laatste 20 minuten knokte Naaldwijk zich naar een 4-4 gelijkspel. De thuisploeg scoorde zelfs nog de winnende treffer, echter deze werd door de scheidsrechter afgekeurd wegens hinderen van de keeper buiten het vijf meter gebied.

Sportclub Monster speelde in Rijswijk de topper tegen Haaglandia. Na een boeiende tweede helft stond een 2-2 eindstand op het scorebord. Sportclub Monster kwam twee keer achter, maar kwam evenveel keren langszij. Beide ploegen konden niet volledig profiteren van de nederlaag van DSO in de andere topper tegen Forum Sport.

Lyra leek lange tijd uitzicht te houden op de drie verdiende punten tegen laagvlieger Gouda om zodoende afstand te nemen van de onderste plaatsen. In de slotfase van de wedstrijd kwam Lyra een aantal keren goed weg en dat bleek een voorbode van het onnodige puntverlies op sportpark De Zweth: 1-1.

HVC'10 en SEV deelden in de onderste regionen van de ranglijst om weg te komen uit degradatiezorgen. Beide ploegen schoten uiteindelijk niet veel op met gelijkspel. HVC'10 had het geluk aan haar zijde dat doelman Van der Knijf een toegekende strafschop aan SEV wist te keren.

Tweede klasse D

In en tegen Den Bommel kwam VDL niet veder dan het derde gelijkspel van het seizoen. VDL nam in het middenmoot duel een 2-0 voorsprong gekomen en zag de thuisploeg terugkomen tot een 2-2 eindstand.

Derde klasse C

De zege van Maasdijk in Rijswijk tegen Semper Altius was een complete verrassing zeker nadat Maasdijk op een 3-1 achterstand was gekomen en verder moest met 10 spelers. De keeper kreeg vlak voor rust een rode kaart wegen het neerhalen van een doorgebroken speler. Na de pauze richtte Maasdijk zich op en behaalde een sensationele 6-3 overwinning.

MSV'71 werd door streekgenoot Westlandia dieper in de problemen gebracht. Op sportpark Steendijkpolder won de Naaldwijkse ploeg met 3-1 mede door drie treffer van Michel Duijvesteijn. MSV'71 kwam na een 2-0 achterstand terug tot 2-1, echter direct vanaf de aftrap scoorde Westlandia de laatste treffer van de middag.

Honselersdijk had een makkelijke middag tegen RAS. De in degradatiegenoot verkerende Haagse ploeg verloor 5-0 van de Honselse ploeg. MVV'27 verstevigde haar leidende positie door een gemakkelijke zege op Quick Steps: 3-0.

Vierde klasse D

Quintus lijkt de smaak van winnen maar niet definitief te kunnen pakken. Op eigen sportpark speelde Quintus gelijk tegen het lager staande DVO'32. De Heulse ploeg incasseerde alweer de zesde puntendeling van het seizoen uit elf wedstrijden.

Verburch behaalde tegen Vredenburch de tweede zege van het seizoen. Aan de Arckelweg in Poeldijk scoorde Verburch liefst zeven keer. Het werd 7-1 voor Verburch.