Archief

Herstel Schansbrug bijna twee maal zo duur

De renovatie van de Schansbrug in Maassluis heeft aanzienlijk meer gekost dan was voorzien. Bij de eerste raming werd geschat dat de gemeente voor 400.000 euro klaar zou zijn. Uit een rapport blijkt echter, dat de totale kosten oplopen tot ongeveer 756.000 euro, bijna het dubbele.



De gemeente laat weten, dat er aanvankelijk werd uitgegaan van een relatief klein renovatieproject. Bij het demonteren van de brug bleek echter al snel, dat er meer mankementen waren dan bij een visuele inspectie geconstateerd waren. Zo werden er scheuren aangetroffen, waren er klinknagels vrijwel volledig weggeroest en waren staalplaten tot een dikte van 1 mm gereduceerd.

De afdeling Stadsbeheer trekt het boetekleed aan en erkent, dat het betrokken ingenieursbureau beter had moeten worden aangestuurd. Anderzijds wordt gesteld, dat zij van het ingenieursbureau had mogen verwachten, dat het na de visuele inspectie zou hebben aangedrongen op een uitgebreider onderzoek.



Om dezelfde fout in de toekomst te voorkomen, zullen de bruggen in Maassluis jaarlijks diepgaand worden geïnspecteerd en worden de bruggen opgenomen in een nog op te stellen beheerplan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen