Handbal: Westlandia wint eindelijk weer uitwedstrijd

In de Van der Voorthal speelden Quintus en Kremer Hurry Up een echte topper. Beide ploegen deden niets voor elkaar onder. De Heulse ploeg won uiteindelijk met 29-28. Quintus keek de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. Een aantal keren kwam de Heulse ploeg langszij, echter een voorsprong nemen lukte niet. Pas zes minuten voor tijd lukte het Quintus om voor de eerste keer op voorsprong te komen (25-24). Het euvel bij Quintus was het benutten van kansen. Keer op keer was doelman Guido Rink, vooral in de eerste helft, een sta in de weg voor de Heulse aanvallers. De ruststand was 11-14 in het voordeel van de bezoekers uit Zwartemeer. Na de pauze bleef Quintus in het spoor van de opponent en kwam in de laatste 10 minuten goed op stoom. Alles lukte bij de Heulse ploeg, zowel aanvallend als verdedigend. Het bleef spannend tot de laatste seconde, het was Geert Hinskens die met zijn tiende treffer de overwinning veilig stelde. Hinskens werd tevens topscorer van de Heulse ploeg. Quintus blijft gedeeld koploper met OCI Lions. Volgende week treffen beide ploegen elkaar in Geleen.

In Den Haag speelden de reserves van Quintus een prima wedstrijd tegen kampioenskandidaat Hellas. De Heulse ploeg verloor het vijfde uitduel van het seizoen uit zeven wedstrijden. Hellas leidde na de eerste helft met 16-13. De Haagse ploeg wist deze voorsprong en marge te behouden en won met 28-25. Mark van Vliet scoorde vijf keer.

DIOS leed in de eigen Ballonhal de vierde thuisnederlaag van het seizoen. De reserves van Kras/Volendam bleken net te sterk voor DIOS. De Volendammers namen na de eerste 30 minuten een marge van zes doelpunten mee de kleedkamer in: 9-15. DIOS probeerde het in de tweede helft om dichterbij te komen, dit lukte wel, echter de tijd om de inhaalrace te completeren was te kort. Kras/Volendam won met 25-22. DIOS blijft wel vijfde op de ranglijst.

Westlandia is mede-koploper af in haar klasse. De Naaldwijkse ploeg moest zijn meerdere erkennen in HWC. Na een 14-9 achterstand bij rust verloor Westlandia met 27-21. De Naaldwijkers hadden een complete off-day en kwamen geen moment in de wedstrijd. Voor Westlandia was het de eerste uitnederlaag uit vier wedstrijden.

In Raalte wist Westlandia het uitsyndroom van zich af te schudden. De Naaldwijkse formatie won het tweede uitduel uit zeven beurten. Na de zege bij DSS in de tweede speelronde volgenden vijf uitnederlagen op rij. In sporthal Tijenraam was het een spannende wedstrijd tussen Kwiek, degradant uit de eredivisie, en de Westlandse dames. Westlandia had een voorsprong van 13-12. In een spannende tweede helft bleef Westlandia uiteindelijk aan de goede kant van de score. Het werd 23-22 waardoor Westlandia in de middenmoot naast Kwiek komt. Beide ploegen hebben 14 punten uit 13 wedstrijden. Jenny van der Hoeven was 5 keer trefzeker. Shannon Schaap, Esther Breugelmans en Stefanie van Dalen scoorden ieder 4 keer.

Na het verlies van vorige week tegen de reserves van SEW revancheerden de reserves van Quintus zich in de thuiswedstrijd tegen Internos. De Heulse ploeg speelde geen alle beste wedstrijd tegen de nummer elf van de ranglijst, echter dit was wel voldoende om de zege voor zich op te eisen. Na een ruststand van 15-12 in het voordeel van de Heulse ploeg. In het tweede bedrijf behield Quintus de voorsprong en won met 31-26. Quintus wond e vijfde thuiswedstrijd van het seizoen uit zeven beurten en blijft tweede op de ranglijst.

De strijd om de eerste plaats is voorlopig beslist in het voordeel van United Breda. De koploper sloeg in eigen hal een aanval op de koppositie van Verburch gemakkelijk af. De thuisclub controleerde nagenoeg de gehele wedstrijd. In sporthal Haagse Beemden in Breda was de ruststand 15-11 in het voordeel van de thuisploeg. Na de pauze kon Verburch niet aanhaken en kon United Breda de marge in de laatste fase van de wedstrijd van vijf vergroten naar acht. De eindstand was 28-20 voor United Breda. Verburch incasserde de tweede nederlaag van het seizoen en blijft toch de nummer twee van de ranglijst. Michelle van der Knaap scoorde zes keer bij Verburch.

In eigen sporthal incasseerde VELO de tweede nederlaag op rij. In het vier puntenduel tegen Gemini verloor het Wateringse vlaggenschip met 22-16. VELO blijft in de middenmoot bivakkeren en heeft zes punten voorsprong op de twee hekkensluiters. Aan de andere kant heeft VELO vier punten achterstand op streekgenoot Verburch dat tweede staat.