Archief

Nog geen zicht op start Showtime Maassluis

De volledig ingerichte discotheek Showtime in Maassluis verkeert al meer dan een jaar in afwachting van de opening. De gemeente heeft geen vergunning verstrekt, omdat er onvoldoende vertrouwen bestaat in één of meer betrokkenen. Omdat de vergunningsaanvraagprocedure nog steeds loopt, wil de gemeente niet inhoudelijk op vragen ingaan.

Bij de eigenaren van de discotheek aan de Govert van Wijnkade is door de gemeente Breda de drank- en horecavergunning ingetrokken voor drie gelegenheden in die stad. De reden hiervoor is de arrestatie van een van de twee eigenaren voor stalking, afpersing en poging tot brandstichting. Dit meldt dagblad BN De Stem.

De andere eigenaar, Kees Bijl, heeft volgens de krant met succes een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechter, zodat de zaken voorlopig open kunnen blijven in Breda. Bijl zou een mondelinge afspraak hebben met de gearresteerde mede-eigenaar om hem uit te kopen.

De twee eigenaren zijn al sinds half 2011 bezig om een discotheek in Maassluis te openen. In mei jl. besloot het college van B en W, dat de discotheek niet mocht openen omdat de leiding de toets op grond van de Wet BiBob (een soort integriteitsonderzoek) niet had doorstaan. Kees Bijl liet toen weten hier bezwaar tegen in te dienen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen