Archief

Nieuwe dienstregeling Veolia

Vervoerder Veolia past zondag 9 december haar dienstregeling aan. In onze regio moeten reizigers op de lijnen 31, 35, 38 en 86 rekening houden met wijzigingen. In andere gevallen, zoals op lijn 32 van Naaldwijk naar Delft, lijn 33 van Naaldwijk naar Maassluis en lijn 34 van Naaldwijk naar Monster, verandert er weinig tot niets.

Op lijn 31 van Naaldwijk naar Den Haag wordt de overstapmogelijkheid op lijn 35 in 's-Gravenzande verplaatst van de halte Naaldwijkseweg naar de halte De Brug. Voor lijn 35 verandert er nog meer: in de avonduren en op zondag de hele dag rijdt er een uurdienst van Den Haag naar Hoek van Holland. Dit in plaats van een halfuursdienst van 's-Gravenzande naar Hoek van Holland, zodat de deelgemeente altijd zonder overstappen bereikbaar is vanuit Den Haag, Poeldijk en Monster.

Ook in Midden-Delfland en Maassluis zijn er wat wijzigingen. Lijn 38 van Delft naar Maasland rijdt niet meer tussen het Maasland Viaduct en Maassluis Station West. Veolia wijst lijn 126 van RET aan als alternatief.

In Schipluiden wordt op lijn 38 voortaan niet meer via de Dorpsstraat maar via de Rijksstraatweg gereden. Hierdoor vervalt de halte Schipluiden Centrum. Er komen twee nieuwe haltes aan de 'randweg' ter hoogte van beide uiteinden van de Dorpsstraat. Ook wordt er voortaan volledig met standaard streekbussen gereden. Ook wijzigt de dienstregeling, voor een goede aansluiting om de eerder genoemde lijn 126. In de vakantieperioden wordt op weekdagen een uurdienst gereden in plaats van een halfuursdienst.

Op de lijn 86 van Den Haag naar Schiedam tot slot vervallen in de ochtendspits de extra ritten van Naaldwijk naar Den Haag (7.13 uur en 8.13 uur). Volgens Veolia bieden de overige ritten voldoende capaciteit. Tussen Schiedam en Naaldwijk komen er in de avonduren juist wat bussen bij, zodat er in de avonduren tot 22.00 uur minimaal een halfuursdienst wordt geboden.