Archief

Delfland komt arme ZZP'ers tegemoet

ZZP'ers die in financieel zwaar weer zitten, komen voortaan in aanmerking voor vrijstelling van lokale waterschapsbelastingen. Dit is donderdag besloten door de Verenigde Vergadering van het Hoogheemraadschap van Delfland. Tot dusver kunnen in Delfland alleen bijstandgerechtigden een beroep doen op deze financiële tegemoetkoming.

De positie van arme ZZP'ers was eerder dit jaar binnen Delfland aanhangig gemaakt door de fractie van de Partij van de Dieren. Zij wees er op, dat noodlijdende kleine zelfstandigen netto soms minder te besteden hebben dan bijstandsgerechtigden.

In april vorig jaar werd door de toenmalige staatssecretaris van Financiën bekendgemaakt, dat ZZP'ers die moeilijk rond kunnen komen, de mogelijkheid hebben hun lokale overheid te verzoeken om deze kwijtschelding. Het Hoogheemraadschap Delfland had tot dusver aan deze nieuwe regeling nog geen gehoor gegeven.

Het verzoek van de Partij voor de Dieren om de kwijtschelding ook met terugwerkende kracht te laten gelden voor 2012, is door het bestuur van Delfland niet ingewilligd.

Categorieen:
Algemeen