Archief

'Hulp bij oplossen steekincident broodnodig'

De twintig rechercheurs die de steekpartij van 18 november in Hoek van Holland onderzoeken, hebben de hulp van het publiek nog steeds hard nodig. Dat laat een woordvoerder van de politie weten.

De gezochte bezoeker van de vishandel, die een sleutelrol zou kunnen spelen, heeft zich nog niet gemeld. Passantenonderzoek van afgelopen zondag heeft wel informatie opgeleverd, maar tot opsporing van de daders heeft dit nog niet geleid.

Bij het incident raakte een 21-jarige taxichauffeur zwaargewond, toen één van zijn passagiers hem op de Harmoniestraat meermalen met een mes stak. Deze passagiers, een man en een vrouw, vluchtten na het incident weg. Uit het onderzoek is gebleken dat zij bij de Hoekse Vishandel in de taxi zijn gestapt en dat de mannelijke passagier daar kort met een klant had staan praten. Daarbij werd in een Oosteuropese taal gesproken.

De politie wil graag met deze klant in contact komen en hem als getuige spreken. Hij kan zich melden op 0900-8844 (lokaal tarief) en vragen naar TGO Harmonie van Politie Rotterdam Rijnmond. Daarnaast blijft de politie op zoek naar getuigen en mensen die camerabeelden of andere informatie hebben die het onderzoek kan helpen.