Archief

Westland: geen vrijheid bij reclameborden

Er komt in het Westland geen onbeperkte vrijheid voor het plaatsen van reclameborden. Reclames mogen alleen als er een koppeling bestaat met de activiteiten van het betreffende bedrijf. Vertaald naar de praktijk betekent dit, dat tuinders bijvoorbeeld geen reclameborden voor Ikea of McDonald's mogen plaatsen.

Diverse fracties in de gemeenteraad wilden deze beperking laten schrappen. Dinsdagavond moest die raad zich opnieuw uitspreken over een eerder ingediend wijzigingsvoorstel om de nieuwe reclameregels te versoepelen. GemeenteBelang Westland, LPF Westland, de VVD en LEO 2.0 waren de voorstanders.

De herstemming was nodig, omdat op 31 oktober jl. de stemmen staakten. Het bijzondere aspect daarbij was, dat raadslid Dylan Otto anders stemde dan zijn collega's van de GBW-fractie. Net als de andere tegenstanders (CDA, Westland Verstandig, Progressief Westland, ChristenUnie-SGP en D66) is Otto bevreesd voor te veel verrommeling langs de wegen. Hij bleef dinsdagavond trouw aan zijn standpunt en stemde opnieuw anders dan zijn fractiegenoten. Daardoor maakte Otto het verschil, want de uitslag was 18-17.

Categorieen:
Westland Algemeen