Archief

Nieuwe variant Westland: Rabo- én ISW-locatie

Het college van B en W van de gemeente Westland heeft een nieuwe, favoriete optie voor de concentratie van de totale gemeentelijke organisatie in Naaldwijk: het benutten van zowel de Rabobanklocatie aan de Verdilaan als de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg. In het eerste pand zou een centrum voor de burgers moeten komen en aan de Tiendweg een kantorengebouw voor ambtenaren.

In de commissie Bestuur op donderdag 6 december zullen vijf scenario's worden afgewogen. Het gaat dan om:

* nieuwbouw locatie gemeentehuis Naaldwijk;

* verbouw 's-Gravenzande + nieuwbouw ISW;

* verbouw 's-Gravenzande + nieuwbouw Rabobank;

* nieuwbouw Rabobank + nieuwbouw ISW;

* nieuwbouw op een alternatieve locatie.

In deze scenario's worden de uitgangspunten van de raad als leidraad gebruikt voor deze afweging. Deze uitgangspunten zijn onder meer: centrale huisvesting in Naaldwijk, snelheid, flexibiliteit, eigen grond, parkeren, bereikbaarheid, duurzaamheid en efficiency. De belangrijkste randvoorwaarde blijft, dat nieuwe huisvesting goedkoper moet zijn dan de kosten van de vier huidige gemeentekantoren na renovatie.

Het voorkeursscenario van het college gaat uit van een Westlands Publieks- en bestuurscentrum op de Rabobanklocatie, met daarin onder meer alle publieksdiensten, representatieve ruimtes voor trouwerijen, huldigingen en ontvangsten en de raadszaal en fractiekamers. En daarnaast een sober en doelmatig kantoorgebouw voor ambtenaren aan de Tiendweg.