Archief

Maasdelta zet nieuwbouw Sluispolder in ijskast

Woningcorporatie Maasdelta in Maassluis heeft het nieuwbouwproject Sluispolder-West/Binnenstad in de ijskast gezet. Dit is een gevolg van een beslissing van het Waarborgfonds Sociale Woningbouw, dat vanaf 2014 niet meer garant wil staan voor nieuwe leningen aan woningcorporaties. Het fonds vreest, dat de corporatiesector niet voldoende geld meer heeft om rente en aflossingen te betalen.

Door de onverwachte bekendmaking van het WSW is Maasdelta genoodzaakt een aantal nieuwe projecten abrupt in de ijskast te zetten. Pas wanneer er duidelijkheid is over de benodigde garanties voor nieuwe leningen en er voldoende financieringsmogelijkheden zijn voor investeringen, zal Maasdelta deze projecten weer oppakken. "Ik maak mij ernstige zorgen. Maasdelta is een financieel gezond bedrijf, maar dit gaat elke woningcorporatie raken", aldus Frank van Velzen, directeur van Maasdelta Wonen.

Maasdelta had het plan om de wijk Sluispolder-West de komende tien jaar op de schop te nemen. In totaal zouden er onder meer 460 huurwoningen gesloopt worden om plaats te maken voor nieuwbouw in zowel de huur- als koopsector.

Overigens lijkt het plan voor basisschool Het Spectrum, die een nieuw pand moet krijgen aan de G.A. Brederolaan, gewoon door te kunnen gaan. Dit omdat de gemeente die bouw financiert.

Categorieen:
Maassluis Algemeen