Archief

'Maak cirkelvormige winkelroute in Stadshart'

Het Stadshart van Maassluis moet een cirkelvormige route krijgen, zodat het winkelend publiek een rondje langs de winkels kan lopen. Met dit idee kwam PvdA-fractievoorzitter Van Baalen dinsdagavond tijdens de behandeling van de nota Detailhandelvisie, een blik op het toekomstige winkelbeleid in Maassluis.



Op dit moment vormen de Noord- en Zuidvliet in het centrum in figuurlijke zin twee doodlopende armen, als het gaat om winkels. Dit omdat de verbinding tussen de twee vlieten via de PC Hooftlaan niet aantrekkelijk is. Het publiek moet dan teruglopen via dezelfde vliet om weer in het hart van het centrum te belanden. Om de cirkel compleet te maken, werd het idee geopperd om de PC Hooftlaan aantrekkelijker te maken. Wethouder Eitjes heeft toegezegd hiernaar te kijken.



Tijdens het debat werd ook duidelijk, dat de raad het onbegrijpelijk vindt dat de Noordvliet in de nota niet betrokken is bij de binnenstad. Er is dan ook unaniem een motie aangenomen, waarin de Noordvliet wel hierbij wordt betrokken, zodat het zowel in uitstraling als inrichting overeenkomt met de rest van de binnenstad. Daarnaast kan dit in de toekomst bijdragen aan een aantrekkelijke, voltooide cirkelvormige winkelroute.

Categorieen:
Maassluis Algemeen