Archief

Midden-Delfland zit met asbestboerderij in z'n maag

De gemeente Midden-Delfland moet een regierol op zich nemen om de problemen rond de 'asbestboerderij' aan Abtswoude in Schipluiden op te lossen. Dat was maandagavond de uitkomst van een overleg in een commissievergadering van de gemeenteraad.

In juni 2010 werd zonder vergunning een schuur gesloopt waar asbest in zat. Drie dagen lang werden de paarden en manegebezoekers blootgesteld aan de kankerverwekkende stof, totdat de gemeente ingreep. Vanwege de uitgevoerde maatregelen vordert de gemeente van de eigenaar een bedrag van 350.000 euro.

Op dit moment heerst er een status quo, waarbij het nog niet duidelijk is hoe de problemen opgelost kunnen worden. De gemeenteraad hoopt dat de gemeente betrokken partijen bij elkaar kan brengen. Betrokkenen zijn onder meer de eigenaar, de gemeente Delft, tot welke gemeente het perceel behoorde vóór de gemeentelijke herindeling in 2004, alsmede de provincie Zuid-Holland. Ook wordt er gesproken met de de Midden-Delflanders Aad Kleijweg en Niek Praagman, die de boerderij nieuw leven willen inblazen.