Archief

Karssen wijst op gevaar illegaal vuurwerk

Burgemeester Karssen van Maassluis roept met klem op geen zwaar illegaal vuurwerk te kopen. Dit doet hij naar aanleiding van de vuurwerkbom, die een aantal weken geleden in de Vliet bij de Veerstraat is afgegaan. Hierbij sneuvelden acht ruiten, maar raakte niemand gewond.

De burgemeester vraagt aan Maassluizers om waakzaam te zijn en, als ze iets verdachts zien, direct contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem kan dat op 0800-7000.

Volgens de gemeente worden er dit jaar in de illegale handel, vooral via internet, nog veel zwaardere stukken vuurwerk aangetroffen dan vorig jaar. Met name vuurwerk uit Oost-Europa is in trek. In 2011 was het vooral de Cobra 6 die de aandacht trok. Nu betreft het de Big Boy en de Succubus. Met name de Succubus is levensgevaarlijk.

Om de handel in illegaal zwaar vuurwerk tegen te gaan, heeft de politie specialisten in dienst. Zij surveilleren herkenbaar en onherkenbaar, houden gerichte acties en reageren op meldingen van mensen die iets verdachts gezien hebben. Daarnaast houden zij nauwlettend sociale media in de gaten.

Categorieen:
Maassluis Algemeen