Archief

'Huisvest cultuur in Leuningjes en Maesemunde'

Als het aan Westland Verstandig ligt, wordt de voormalige Bernadetteschool in Naaldwijk geen onderkomen voor Kunsthuis 18, het kunstenaarscollectief WIT en Muziekcentrum Westland. De fractie ziet liever dat daarvoor wordt gekeken naar de Leuningjes in Poeldijk en Maesemunde in 's-Gravenzande.

Uiterlijk in maart volgend jaar moet duidelijk worden of het monumentale pand aan de Dijkweg kan worden benut voor culturele doeleinden. Om het pand daarvoor geschikt te maken, is echter een fikse verbouwing nodig.

Westland Verstandig wijst naar de Leuningjes en Maesemunde, omdat beide centra deels leeg staan. De instellingen kunnen hier gehuisvest worden zonder dat er een verbouwing nodig is. Daardoor zouden zowel de potentiƫle gebruikers als de gemeente financieel gezien beter uit zijn, aldus Westland Verstandig. Bovendien wordt leegstand in de kernen voorkomen.

De fractie wijs er ook op dat er een koper voor de Bernadetteschool is. Er heeft zich een bouwondernemer gemeld die er een woonzorgcentrum voor senioren wil stichten.