Archief

Dubbelslag René van Meurs op cabaretfestival

René van Meurs is de grote winnaar geworden van de cabaretcompetitie Cameretten 2012. In het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam won hij zaterdagavond zowel de juryprijs als de publieksprijs. Hij versloeg in de finale Jelle Denturck en Tom Lash.

De 27-jarige Van Meurs is geboren en getogen in Schipluiden en heeft al vele jaren podiumervaring, onder meer door zijn rol in de Comedy Train. Hij is in de regio ook bekend van het programma WOS Lunch op WOS Radio.

Het was de 47e editie van het Cameretten-festival. De jury oordeelde: "René van Meurs is een intelligente grappenmaker en een taalknutselaar, die in een hoog tempo zijn materiaal op het publiek afvuurt. Hij heeft een goede timing en tekstoverdracht met verrassende wendingen en weet ook te ontroeren, zoals in het verhaal over het ritueel van zijn vader voor de spiegel. Zijn scherpe observaties verpakt hij op slimme wijze en daarin brengt hij leuke, rare dwarsverbanden aan."

Verder merkte de jury op: "Hij krijgt de zaal makkelijk mee in zijn bijzondere hersenspinsels. René springt behoorlijk van de hak op de tak, zonder dat dit bezwaarlijk wordt. De jury heeft veel plezier beleefd aan deze gehaaide, typische standupper die duidelijk de nodige podiumervaring heeft."

Categorieen:
Algemeen