Archief

Badminton: VELO verliest streekderby van DKC

Het dubbelweekend voor Van Zundert/VELO heeft een wisselend succes gehad. Op zaterdagavond won de Wateringse formatie met 7-1 van BC Victoria. De streekderby tegen DKC leverde een deceptie op voor de regerend landskampioen. In eigen sporthal zag VELO de bezoekers met een 6-2 zege huiswaarts keren. Waar VELO in de wedstrijd tegen BC Victoria alle vier wedstrijden met drie games wist te winnen, verloor de Wateringse ploeg tegen DKC alle vier wedstrijden met drie games.

Van Zundert/VELO-DKC (zondag)

De herendubbel van Muns en Palyama leverde het eerste punt op voor de Wateringers. In twee games werd gewonnen van Wijers en Van Daalen de Joel. Het damesdubbel werd een spannende wedstrijd. Halkema en Slaats verloren in drie games van Severien en Besselink. De laatste game eindigde in 19-21 voor het Haagse duo.

De verrassing van de middag kwam uit het eerste herenenkelspel. Palyama liet zich in drie games verrassen door Van Daalen de Jel. Malaihollo kon geen vuist maken tegen De Visch Eibergen en verloor in twee games.

Suijkerland gaat steeds beter spelen in een enkelspel. Suijkerland won zijn zevende single van het seizoen en deed dat in twee games tegen Caljouw. Slaats bleek niet opgewassen tegen Severien. De Wateringse speelster verloor in twee games.

In de mixdubbels verloren de Wateringse dubbels beiden in drie games waarin de marges klein waren. Muns en Halkema verloren van De Visch Eibergen en Caljouw. Suijkerland en Malaihollo moesten hun meerdere erkennen in Van Bergen Bravenboer en Besselink.

BC Victoria-Van Zundert/VELO (zaterdag)

Dicky Palyama en Russell Muns wonnen de herendubbel in drie games van Maes en Kwee. De damesdubbel van Wendy Slaats en Myke Halkema werd in twee straight games gewonnen. Palyama had toch moeite om Kwee te verslaan. De beslissing viel in de derde game: 18-21. Lisa Malaihollo tekende voor de derde wedstrijd met een drie gamer. De Wateringse kopvrouw won van Van Daal.

Slaats tekende in de tweede vrouwenenkelspel voor de enige nederlaag. Slaats was niet opgewassen tegen Maes. Rikkert Suijkerland won zijn zesde single van het seizoen uit negen wedstrijden. Hermans werd in twee games verslagen.

In de gemenddubbels verloren de Waeringse koppels geen enkele game. Muns en Halkema wonnen van Hermans en Van Wijk. Suijkerland en Malaihollo waren nipt te sterk voor Maes en Van Daal.

Categorieen:
Wateringen Algemeen