Archief

Werving eerste buurtpreventen Maassluis gestart

De gemeente Maassluis is begonnen met het werven van buurtpreventen voor de gebieden Binnenstad en Sluispolder-West. Hiervoor wordt op woensdag 12 december om 19.30 uur een informatiebijeenkomst gehouden in de burgerzaal van het stadhuis.

De gebieden Binnenstad en Sluispolder-West zijn de eerste die een team buurtpreventen krijgen, maar als het aan de gemeente ligt, worden er in het voorjaar van 2013 ook teams opgezet in andere wijken.

Het initiatief voor een burgerwacht in Maassluis komt van de politieke partij Maassluis Belang, maar zonder slag of stoot ging het niet. Het project had al in de zomer van start kunnen gaan, maar vanwege gediscussieer over de financiƫn liep het enkele maanden vertraging op.

De burgerwacht rapporteert onregelmatigheden aan de gemeente, politie of woningcorporatie. Zelf zullen de wachters niet direct optreden. Vergeleken met de regio is Maassluis overigens een van de weinige plaatsen waar buurtpreventie niet is opgezet vanuit de burgerij, maar vanuit de gemeente.

Categorieen:
Maassluis Algemeen