Archief

Leerlingen assisteren politie in donkere dagen

Gestoken in gele hesjes, surveillerend door de straten van Maassluis en daarbij bewoners aanspreken op inbraakgevoelige aspecten. Dit zijn taken waarmee leerlingen van het Albeda College de politie en de afdeling Handhaving en Toezicht tijdens de donkere maanden assisteren in het project 'Geel Verven'. De benaming verwijst naar de gele hesjes die zij dragen.



Woensdagavond werd de start gegeven voor het derde jaar van het project. Samen met burgemeester Karssen en wethouder Keijzer ging de groep vanaf winkelcentrum Koningshoek de straat op, op zoek naar inbraakgevoelige woningen.

Zo werd er aangebeld bij diverse woningen waarin geen licht brandde. Bewoners die open deden kregen preventietips. Bij woningen waar de deur niet werd opengedaan, staken leerlingen een informatiefolder in de brievenbus. Ook noteerden de leerlingen opmerkelijke dingen die ze tegenkwamen. Het was bijvoorbeeld een leerling opgevallen, dat een auto al een paar weken lang op dezelfde plek staat. Hiervan is het kenteken opgeschreven.



Volgens burgemeester Karssen is het project een succes, want sinds de invoering ervan is het aantal inbraken tijdens de donkere maanden afgenomen. De groep zal de komende maanden in de avonduren meerdere keren de straat op gaan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen