Archief

'Kom in de Kas 2013' veiliggesteld

Het voortbestaan van tuinbouwevenement 'Kom in de Kas' is in elk geval voor 2013 veiliggesteld. Dit is te danken aan de toezegging van financiële ondersteuning door FloraHolland, de glasgroentetelersverenigingen verenigd in de Dutch Produce Association, de Fresh Produce Growers en de huidige hoofdsponsors.

Vorig jaar werd duidelijk dat het Productschap Tuinbouw het aspect promotie niet meer als kerntaak beschouwde. Dit betekende voor de organisatoren van 'Kom in de Kas', dat zij voor de editie van 2012 voor de laatste keer aanspraak konden maken op een financiële bijdrage van de sectorcommissie Bloemkwekerijproducten en de sectorcommissie Groenten & Fruit.

Gezien het unieke karakter van Kom in de Kas, waarbij de teler direct in aanraking komt met de consument, hebben de organisaties van ondernemers in de sector desgevraagd besloten om financiële steun te geven. Ook de huidige hoofdsponsors, Rabobank en Interpolis, gaan voor 2013 weer een overeenkomst aan met Kom in de Kas, dat op 6 en 7 april wordt gehouden. Afgelopen voorjaar trok de Westlandse editie van het evenement 32.000 bezoekers.

Categorieen:
Westland Algemeen