Archief

Gemeentemuseum dichterbij verzelfstandiging

Het Gemeentemuseum van Maassluis is een stap dichterbij verzelfstandiging. Het college van B en W is ermee akkoord gegaan om het museum onder te brengen in een stichting. Het museum valt tot dusver onder de gemeente, maar vanaf 1 januari moet het beheer en exploitatie bij een organisatie van vrijwilligers liggen. Een initiatiefgroep werkt hier al sinds eind 2011 aan.

De gemeenteraad gaf medio dit jaar zijn akkoord aan de kaders voor de toekomst van het museum, denk hierbij aan behoud van de huidige locatie, collectierichting en rechtsvorm. Een voorbehoud werd nog gemaakt over het beschikbaar zijn van financiƫle middelen. In november werd duidelijk dat er in de gemeentelijke meerjarenbegroting genoeg ruimte is.

Het bestuur van de stichting, onder voorzitterschap van Hans Ploeg, heeft nog wel een aantal aspecten uit te zoeken. "We werken aan een ondernemingsplan, de bestuurlijke en administratieve organisatie, een vrijwilligersbeleid, het expositiebeleid, en noem maar op. Het is echter ook een uitdaging die we met veel enthousiasme met elkaar oppakken, allemaal van uit de gedachte: behoud van het Maassluise cultuurgoed, ook voor onze jeugd van morgen", aldus de voorzitter.

Categorieen:
Maassluis Algemeen