Archief

'Gemeente herdefinieert 'draagvlak' voor moskee'

Het Buurtcomité Lage Woerd, dat zich heeft gekant tegen de komst van een moskee aan de Van der Doortogestraat in Naaldwijk, vindt dat de gemeente niet voldoet aan een van de vier aandachtspunten. Het gaat om het creëren van "draagvlak bij omwonenden". Het comité is het dan ook absoluut niet eens met de voorgenomen verkoop van het complex aan de vereniging Al Mouwahidin.

Volgens het comité herdefinieert de gemeente het woord 'draagvlak'. Het comité wijst hierbij op een brief die enkele bewoners van de gemeente hebben ontvangen. Daarin staat: "Zoals wij ook aan de gemeenteraad hebben geschreven is, waar het gaat om het verkrijgen van draagvlak, realisme op zijn plaats. In de praktijk blijkt namelijk dat er voor bepaalde voorzieningen, ongeacht de locatie en ongeacht het moment en de manier waarop communicatie plaatsvindt, nooit breed draagvlak zal ontstaan. Doorgaans wil niemand dit soort voorzieningen in zijn achtertuin".

"Dit 'hoofdpijndossier' snel afronden - eventueel onder aangepaste condities - lijkt wel het streven van de gemeente. Het maakt daarbij blijkbaar ineens niet meer uit hoe het draagvlak onder de omwonenden is", aldus het Buurtcomité.

De omwonenden hebben de gemeente ook gevraagd om informatie over de prijs en de manier waarop die wordt betaald, maar dit is volgens het comité nog niet bekend. Zodra dit wel bekend is, zal het comité zich beroepen op de Wet Openbaarheid van Bestuur om deze gegevens vrij te krijgen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen