Archief

25 rechercheurs onderzoeken Hoekse steekincident

Er zijn 25 rechercheurs gezet op het onderzoek naar een bruut steekincident in Hoek van Holland, dat zich afgelopen zondag voordeed. Daarbij raakte een 21-jarige Hoekse taxichauffeur dusdanig zwaargewond dat hij in levensgevaar verkeerde. Wonderwel meldt de politie dat het naar omstandigheden nu redelijk met hem gaat.

Inmiddels is er meer duidelijk over wat er zich de bewuste avond heeft afgespeeld. De chauffeur pikte rond 18.00 uur een man en een vrouw op in de buurt van het station in Hoek van Holland. Zij gaven aan naar Rotterdam te willen, maar vroegen de chauffeur te stoppen in de Harmoniestraat.

Daar ontstond een hachelijke situatie. De mannelijke passagier stak de chauffeur meerdere malen. Volgens de werkgever van het slachtoffer maar liefst 27 keer. Desondanks wist het slachtoffer uit de auto te komen, terwijl de man en de vrouw vluchtten.

Het gaat om een blanke man van tussen de 25 en 30 jaar. Hij is tussen de 1.70 en 1.75 meter lang en heeft kort donker haar. Hij droeg donkere kleding. De vrouw is ongeveer 20 jaar en tussen de 1.60 en 1.65 meter lang. Ze is mager en heeft halflang zwart haar. Ze droeg een jas met bontkraag en had een neuspiercing met een knopje. De man sprak gebrekkig Nederlands. Er zijn vermoedens dat het duo van Oost-Europese afkomst is.

De 25 rechercheurs handelen onder de naam van het Team Grootschalige Opsporing. De daders zijn te zien op camerabeelden. Echter is het team op zoek naar meer camerabeelden. Burgers met een eigen bewakingscamera, die wonen in de buurt van het station of de Harmoniestraat, worden gevraagd zich te melden. Dat geldt ook voor personen die op welke andere manier ook informatie hebben. Zij kunnen bellen op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000.